Service lokaal

Elke lokale Circle kiest jaarlijks haar eigen projecten die zij ondersteunt. Wij als Ladies’ Circle Parkstad hanteren bij de keuze voor een goed doel enkele voorkeuren. Zo dient het geld dat wij ophalen besteed te worden in de regio Parkstad en proberen wij zoveel mogelijk mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken te bereiken. Ook streven wij ernaar een goed doel of project te kiezen waarmee wij ons samen met onze familie, vrienden en sponsoren verbonden voelen. Dat kan om persoonlijke redenen zijn of via ons eigen netwerk.

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar door de leden op de algemene ledenvergadering een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten, het zogenoemde Nationaal Service Project. Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL op haar beurt weer onderdeel van is, wordt er ook iedere 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In de onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit de komende jaren zijn.

Lokaal Serviceproject: Stichting Steunfonds Radar

Stichting Steunfonds Radar is een zelfstandige ANBI steunstichting die zich richt op het mogelijk maken van leuke extra activiteiten voor en met cliënten met een (verstandelijke) beperking die gelieerd zijn aan zorginstelling Radar.

In 2011 is Radar in Kerkrade gestart met het trainingshuis Ouder & Kind voor jonge ouders – voornamelijk alleenstaande moeders – met een verstandelijke beperking. Het trainingshuis bestaat uit appartementen waar ouder(s) zelfstandig met hun kind(eren) kunnen wonen en richt zich specifiek op ouders met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. Vanuit het trainingshuis wordt ook zorg en ondersteuning geleverd aan jonge ouders die zelfstandig wonen in de wijk.

Ladies’ Circle Parkstad haalt met haar acties gelden op om extra activiteiten voor de moeders en hun kinderen te financieren; activiteiten waarvoor het de cliënten aan eigen middelen ontbreekt. Daarbij valt te denken aan: moeder en kind zwemmen, abonnementen voor de speeltuin, babymassage en uitstapjes

Elk jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden. Voor 2020-2021 is dat Stichting Steunfonds Radar

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2020-2022.

Nationaal Service Project: Stichting Metakids

Op de landelijke vergadering op 13 juni 2020 is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2020 – 2022. Veel Circles in Nederland proberen gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld op te halen, middels zelfgeorganiseerde acties. Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Bij deze kinderen gaat er vanaf de geboorte iets mis in de ‘chemische fabriek’ van hun lichaam. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of niet goed afgebroken. Zonder behandeling wordt het kind ziek en in plaats van dat het gezond opgroeit, begint een proces van onomkeerbare lichamelijke en verstandelijke aftakeling. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Stichting Metakids zet zich in voor alle kinderen met een metabole ziekte door wetenschappelijk onderzoek te financieren en deze slopende ziekten bekend te maken. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.