Service lokaal

Elke lokale Circle kiest jaarlijks haar eigen projecten die zij ondersteunt. Wij als Ladies’ Circle Parkstad hanteren bij de keuze voor een goed doel enkele voorkeuren. Zo dient het geld dat wij ophalen besteed te worden in de regio Parkstad en proberen wij zoveel mogelijk mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken te bereiken. Ook streven wij ernaar een goed doel of project te kiezen waarmee wij ons samen met onze familie, vrienden en sponsoren verbonden voelen. Dat kan om persoonlijke redenen zijn of via ons eigen netwerk.

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar door de leden op de algemene ledenvergadering een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten, het zogenoemde Nationaal Service Project. Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL op haar beurt weer onderdeel van is, wordt er ook iedere 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In de onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit de komende jaren zijn.

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Neurofibromatose (NF) gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2018-2020.

Nationaal Service Project: Stichting Neurofibromatose

Neurofibromatose (NF) is een huid- en zenuwziekte waarbij kleine en grote tumoren, de zogenaamde neurofibromen, op en onder de huid groeien. Deze kunnen onder andere verminkingen, blindheid, botvergroeiingen en kanker veroorzaken. Daarnaast komen nog veel andere problemen voor, zoals verstandelijke beperking, autisme, epilepsie, depressiviteit en leerachterstanden.

NF is nog niet te genezen. Maar er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de behandeling én mogelijke genezing van NF in het Erasmus MC. Never stop dreaming; Let’s beat NF!

Veel Circles in Nederland proberen gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld op te halen, middels zelfgeorganiseerde acties. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.